Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate

de T I M E A in Dulciuri, 14 Noi 2016 | 3247 vizualizari

 


Daca as avea mai mult timp liber, cu siguranta in fiecare saptamana as pregati fursecuri acasa pentru ca este micul meu dejun preferat alaturi de o cana de cafea. Cand zic biscuiti sau fursecuri, automat ma gandesc si la cafea, o cafea fara zahar pentru ca sunt dulci biscuitii :). 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 6 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina alba
  • 1 cutiuta coji de fructe confiate (de la Lidl am cumparat eu)
  • Optional: zahar pudra pentru pudrat fursecurile la final
  • Din cantitatile de mai sus au iesit 12 buc de 8 cm si 8 buc de 9,5 cm.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate:

Mixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa.

Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si mai mult daca timpul ne permite.

Scoatem vasul din frigider si cu o lingura luam din compozitie si fie formam in mana bile pe care le aplatizam, fie folosim o forma de gogosi in care punem compozitia pentru a avea fursecuri perfect rotunde. Eu am folosit doua forme de 8 si 9,5 cm.

Peste compozitia de fursecuri intinsa punem coji de fructe confiate si apasam cu varful degetelor sa intre usor in aluat.

Dam tava la cuptorul incins la 170 de grade timp de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

08.12.2016, 15:17

Cu fructe confiate sunt coup de foudre pur moi ))

Panacris 1

20.12.2016, 15:49

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:41

Mari si perfecte!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata