Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate

de T I M E A in Dulciuri, 14 Noi 2016 | 397 vizualizari

 


Daca as avea mai mult timp liber, cu siguranta in fiecare saptamana as pregati fursecuri acasa pentru ca este micul meu dejun preferat alaturi de o cana de cafea. Cand zic biscuiti sau fursecuri, automat ma gandesc si la cafea, o cafea fara zahar pentru ca sunt dulci biscuitii :). 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 6 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina alba
  • 1 cutiuta coji de fructe confiate (de la Lidl am cumparat eu)
  • Optional: zahar pudra pentru pudrat fursecurile la final
  • Din cantitatile de mai sus au iesit 12 buc de 8 cm si 8 buc de 9,5 cm.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate:

Mixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa.

Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si mai mult daca timpul ne permite.

Scoatem vasul din frigider si cu o lingura luam din compozitie si fie formam in mana bile pe care le aplatizam, fie folosim o forma de gogosi in care punem compozitia pentru a avea fursecuri perfect rotunde. Eu am folosit doua forme de 8 si 9,5 cm.

Peste compozitia de fursecuri intinsa punem coji de fructe confiate si apasam cu varful degetelor sa intre usor in aluat.

Dam tava la cuptorul incins la 170 de grade timp de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate-0
Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate-1
Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate-2
Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate-3

COMENTARII (19)

Catalina L

Catalina L 1

18.11.2016, 20:02

frumosi

mihaelar63

mihaelar63 1

08.12.2016, 15:17

Cu fructe confiate sunt coup de foudre pur moi ))

Panacris

Panacris 1

20.12.2016, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!