Fursecuri Minispirale

de alice_ciobanu in Prajituri, 3 Ian 2012 | 4185 vizualizari

 

Anul asta, de Craciun, luata de valul euforic starnit pe FB de prietenii mei care fursecuiau de zor, am incercat si eu fursecuri facute in casa. Trebuie sa recunosc ca sunt foarte usor de facut si mai ales mult, dar mult mai gustosi decat cei din comert. Plus ca pot fi pastrati cateva zile fara sa-si piarda din savoare, ba din contra, devin din ce in ce mai buni si mai pufosi, o data cu trecerea timpului. Asa ca dupa Nastureii lui Mos Craciun, am comis-o din nou, fursecuind niste delicioase Minispirale. So, let's go!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingura plina cu cacao
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom 
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Minispirale:

Mai intai si mai intai frecati untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. Intr-un bol curat bateti bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa. Amestecati-l apoi cu untul si frecati bine pentru a obtine o crema-aluat omogena. Impartiti compozitia obtinuta in doua boluri si in unul din ele amestecati 300 gr faina si un strop de esenta de vanilie. In cealalta compozitie adaugati 300 gr faina, cacaua si esenta de rom. 

Apoi pe masa de lucru ungeti cu ulei sau puneti o folie de alimente si intindeti, cu sucitorul, aluatul alb (cel fara cacao) sub forma de foaie cam de 0.5 cm. Pe o alta bucata de folie, procedati la fel cu aluatul cu cacao.       

Transferati aluatul cu caco peste cel alb si presati putin cu sucitorul. Rulati strans sub forma de rulada, inveliti in folie de alimente si dati la rece pentru o ora. 

Cand s-a intarit bine, scoateti folia si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiati felii de 0.5-1 cm grosime. Puneti-le frumusel intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 10-12 minute, la foc moderat. Lasati-i sa sa raceasca complet pe un gratar metalic. 

Deliciosi si frumusei, nu?

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Minispirale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

alice_ciobanu 1

03.01.2012, 18:04

multumesc!!!!!! au mai ramas cateva ca au fost tare multe...si m-am gandit sa le pisez si sa le transfor intr-un blat pt un cheesecake cu dulce de leche...merge?

madi_marin 1

03.01.2012, 20:50

super arata... stiu ca am facut si eu foarte demult fursecuri de-astea dupa o reteta din revista ,,Secretele Bucatariei,, si am fost incantata ca se fac usor si sunt deliciosi... am salvat si eu reteta ta....

mena29 1

09.01.2012, 15:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Mos Craciun