Fursecuri fragede cu gem de prune

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2017 | 934 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"  ...  si nu numai   :) 

 

INGREDIENTE

  • 250 g untura din osanza de porc
  • 220 g zahar
  • 2 oua
  • 350-400 g faina
  • esenta vanilie

Pentru umplut:

  • gem de prune
  • fulgi de nuca de cocos

In plus:

  • zahar pentru pudrat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu gem de prune:

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri.


Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam ouale si continuam sa mixam, dupa care adaugam si faina. Framantam un aluat nelipicios care se desprinde perfect de peretii vasului.


Din aluatul obtinut, rupem cate o bucata pe care o intindem cu sucitorul, in foaie subtire, pe masa de lucru infainata.


Cu ajutorul formelor ( sau a unor paharute cu deschiderea de diverse diametre), decupam fursecuri pe care le coacem la foc mic, in tava tapetata cu hartie de copt. Sunt gata cand devin usor aurii.


Cand sunt reci, le ungem cu pasta de gem si cocos, le lipim doua cate doua si le pudram cu zahar.


Sunt foarte fragede si aromate si se pastreaza cateva saptamani in cutii cu capac sau in pungi de hartie bine sigilate.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de tipul acesteia si de marimea oualor.

2

Din cantitatile date, am copt 5 tavi cu fursecuri.

3

Cantitatile de gem si fulgi de cocos difera in functie de cate fursecuri avem si de cat de legat este gemul folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:45

ce frumoase si ce bune fursecuri ai pregatit

kytz 1

04.01.2017, 19:49

UrsanMihaela 1

20.01.2018, 21:28

gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras