Fursecuri spirală

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 1390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox.500 g făină
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • esență vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirală:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Din amestecul de făină punem deoparte 2 linguri.


În alt castron amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, esența de vanilie și cele 2 ouă până obținem o spumă. Adăugăm făina și amestecăm până la omogenizare.


Se împarte aluatul în 2 părți egale. În unul adăugăm cele 2 linguri de făină păstrate și frământăm bine până la omogenizare. Aluatul rezultat trebuie să fie tare, dacă este nevoie se mai adăugă făină. Dacă se mai adaugă, trebuie să măsurați, pentru că mai trebuie adăugată și în aluatul cu cacao. Cele 2 linguri de făină păstrate sunt echivalentul a celor 2 cu cacao. În cel de-al doilea adăugăm 2 linguri cu lapte și 2 linguri cacao, iar dacă ați adăugat făină în plus față de cele 2 linguri în primul aluat, se adaugă și în acesta din urmă.Se amestecă până la omogenizare.


Aluaturile se pun în folii alimentare și se dau la rece pentru minim 30 minute.


Se va întinde unul din aluaturi, pe o hârtie pergament - pentru o mânuire mai ușoară la asamblare. Am obținut o foaie de aprox. 35x35 cm. Se va întinde și cel de-a doilea aluat tot pe hârtie pergament de aceleași dimensiuni ca și primul. Se suprapun aluaturile cu atenție și se formează un sul. Se taie cu un cuțit încins la foc în rondele de 1/2 cm. Se așează în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc la 180 grade C pentru aproximativ 15 minute.


Se lasă la răcit în tavă.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

06.02.2015, 15:03

Ce frumusei sunt!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 13:17

mutumesc tuturor pentru comentarii

monik80 1

18.03.2015, 20:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34