Fursecuri spirală

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 5125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox.500 g făină
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • esență vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirală:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Din amestecul de făină punem deoparte 2 linguri.

În alt castron amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, esența de vanilie și cele 2 ouă până obținem o spumă. Adăugăm făina și amestecăm până la omogenizare.

Se împarte aluatul în 2 părți egale. În unul adăugăm cele 2 linguri de făină păstrate și frământăm bine până la omogenizare. Aluatul rezultat trebuie să fie tare, dacă este nevoie se mai adăugă făină. Dacă se mai adaugă, trebuie să măsurați, pentru că mai trebuie adăugată și în aluatul cu cacao. Cele 2 linguri de făină păstrate sunt echivalentul a celor 2 cu cacao. În cel de-al doilea adăugăm 2 linguri cu lapte și 2 linguri cacao, iar dacă ați adăugat făină în plus față de cele 2 linguri în primul aluat, se adaugă și în acesta din urmă.Se amestecă până la omogenizare.

Aluaturile se pun în folii alimentare și se dau la rece pentru minim 30 minute.

Se va întinde unul din aluaturi, pe o hârtie pergament - pentru o mânuire mai ușoară la asamblare. Am obținut o foaie de aprox. 35x35 cm. Se va întinde și cel de-a doilea aluat tot pe hârtie pergament de aceleași dimensiuni ca și primul. Se suprapun aluaturile cu atenție și se formează un sul. Se taie cu un cuțit încins la foc în rondele de 1/2 cm. Se așează în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc la 180 grade C pentru aproximativ 15 minute.

Se lasă la răcit în tavă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca