Fursecuri Trufe

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 14749 vizualizari

 

Niste fursecuri festive...

Multumesc Natalia!

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un virf cutit sare
  • 2 oua
  • o fiola vanilie
  • 200 g faina (un pahar si jumatate)
  • 25 g cacao (2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Trufe:

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecand mereu, pana se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste.
Se adauga ouale pe rind, batand bine cu mixerul dupa fiecare. Se adauga vanilia.

Se cerne faina, cacaua, sarea si praful de copt intr-un vas, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.

Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii).

Se coc la foc mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trufe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie