Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)

de lilik in Prajituri, 5 Dec 2012 | 1842 vizualizari

 

De cateva zile ma tot bate fiica-mea la cap sa-i facem ceva bun Mosului,asa ca am cautat pe internet reteta acestor fursecuri.Am gasit mai multe variante si le-am combinat,modificat si a rezultat o reteta super delicioasa de fursecuri DE POST.
Mosul o sa fie tare multumit de fursecurile noastre ;) si sper sa va placa si voua.
Apropo ati fost cuminti?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 300-350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 50 ml apa rece(sau lapte de soia)
  • Pentru umplutura:
  • 1 mar
  • 1 para
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de margarina(20 gr)
  • 2 linguri gem de gutui(sau caise,piersici)
  • 1 lingura de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D):

Prima data pregatim umplutura:


curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca.


Dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim aluatul:


mixam margarina cu zaharul si praful de sare pana devine precum o crema,apoi adaugam apa rece si coaja de lamaie rasa,amestecam iar la sfarsit adaugam faina cerniuta si praful de copt.


Amestecam ingredientele si framantam usor pana obtinem un aluat ce se desface de pe maini,apoi infasuram in folie transparenta si dam la frigider 30-40 de minute.


Trascurs timpul scoatem aluatul din frigider si il framantam putin pe masa infainata,dupa care il intindem cu sucitorul si decupam forme egale ca numar dar jumatate mai mici si jumatate putin mai mari.


Pe partea mica punem in mijloc umplutura,apoi acoperim cu partea mai mare si inchidem bine capetele.


Punem fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 180° pana incep sa se rumeneasca usor deasupra(circa 15-17 minute).


Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat.

 

TIPS-URI

1

din aceste ingrediente ies circa 25-30 de fursecuri,depinde cat de mari le faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ionela2682 1

06.12.2012, 10:46

MonaMimi 1

06.12.2012, 18:20

ANNA_46 1

07.12.2012, 14:01

Ce dragute sunt si la pachetel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Oreo de casa