Fursecuri zebra (cu gris si cacao)

de laura_n in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 3857 vizualizari

 

Pentru Mosul cel bun!
Aceste fursecuri vi le aduc de la Iuliana Florentina Avram care ma topeste cu retetele ei frumoase.
Eu le-am placut imediat ce le-a adus pe blogul ei, astfel ca nu a durat mult pana sa le fac.
Reteta ei o gasiti aici: http://retetefeldefel.ro/fursecuri-cu-gris-si-cacao/
Eu am gresit ceva la aceasta reteta, astfel ca fursecurile au iesit mai plate, nu atat de bombate si frumoase, insa atat de pufoase, incat raman in fursecurile mele favorite.
Multumesc mult, Iuliana! Sunt tare incantata de ele!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 200 gr gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • 40 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte praf
  • 100 ml lapte dulce
  • cacao
  • zahar cu rom
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri zebra (cu gris si cacao):

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf, praful de copt.


In alt vas, topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.


Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.


Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.


Aici, eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.


Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.


Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.


Le scoatem apoi, le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie, apoi le lasam la racit.


Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.


Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.

 

TIPS-URI

1

puteti presara zahar pudra peste ele, daca le doriti mai dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri zebra (cu gris si cacao)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Criss 1

15.12.2015, 09:31

mihaelar63 1

15.12.2015, 14:48

Eu inca nu am servit cafeluta > Vrei ?

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:58

ce frumoooosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
PAPANASI CU DULCEATA DE AFINE/ZMEURA/visine