Fusilli cu crema de branza si bacon

de Oana in Fusilli, 17 Feb 2013 | 2610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fusilli
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza cremoasa
  • 100 g cascaval ras
  • 3 linguri de parmesan
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 g bacon
  • 2 fire de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu crema de branza si bacon:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.


Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se toarna apoi lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand in continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrasat, se opreste focul. Se taie in bucati branza cremoasa si se adauga in sosul beschamel fierbinte. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, apoi se pune si cascavalul ras.


Intr-o tigaie se pune baconul taiat bucatele si ceapa verde taiata rondele. Se lasa putin la inmuiat, apoi se scurge de grasimea lasata si se adauga peste sosul de branza.


Se scurg pastele bine si se adauga in sos. Se muta toata compozitia intr-un vas de iena. Se amesteca parmesanul cu pesmetul si se presara deasupra.


Se pune tava in cuptorul incins, 10-15 minute, a foc mediu, pana se rumeneste deasupra.


Este absolut delicioasa, servita fierbinte!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si branza gorgonzola, daca va place cu mucegai sau mai picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu crema de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.02.2013, 19:24

Bunica 1

17.02.2013, 21:28

Bune!

Bya Ralu 1

17.02.2013, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton şi măsline