Gaina cu sos de portocale

de susu in Pui, 22 Feb 2010 | 3409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina potrivita
  • 6 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de orez cu bob lung
  • 1 pahar supa de carne
  • 50 gr. unt
  • un praf de curry
  • sos de soia
  • condimente pentru orez
  • ½ pahar suc de portocale
  • ½ pahar suc de lamaie
  • 1 ligurita de miere
  • 1 lingura de sos soia 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina cu sos de portocale:

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci taiate felii si se caleste in continuare. Se adauga ciupercile ramase si se caleste din nou. Se condimenteaza putin dupa gust, se pune curry si 1 lingurita sos de soia si se adauga supa de carne. Se lasa sa fiarba pe jumatate orezul.


Se coase gaina in jurul gatului cu o ata mai groasa de bucatarie astfel incat sa ramana deshis numai fundul gainii. Se umple gaina cu orez lasand un spatiu de 2-3 degete pentru a lasa orezul sa se umfle. Se coase apoi gaina. Se condimenteaza si se introduce intr-o punga speciala pentru copt alaturi de cateva ciuperci intregi si putina supa de carne. Se leaga bine punga si se fac cateva gauri. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora si jumatate. Se pune pe foc sucul de lamaie si portocala impreuna cu mierea si lingura de sos soia. Se lasa sa scada la foc mic pana se leaga putin sosul. Se desface punga si cu ajutorul unei pensule se unge gaina peste tot. Se lasa gaina pana se rumeneste bine si pe parcurs se unge mereu cu acest sos.


Gaina va iesi dulce acrisoara. Este o reteta potrivita pentru cei care iubesc combinatiile de dulce acrisor la mancarurile exotice.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ramo81 1

23.02.2010, 14:18

arata bine!si combinatiile.....

rivka 1

23.02.2010, 15:13

vai ce bine arataaaaa !!!.......

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 17:33

Asa rumenita,cred ca a fost un deliciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga