Gaina la cuptor sub crusta de sare

de anisoara in Pui, 18 Ian 2010 | 11776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O gaina
  • 2 kg de sare mascata (important)
  • 100 gr ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina la cuptor sub crusta de sare:

O reteta care se prepara foarte usor si foarte rapid.
Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei.
Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu cealalta sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade.


Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). In timpul coacerii gainii , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceasta intrebare. Sarea se arunca .

Se alege carnea de sare, se taie in bucati si se serveste la masa cu suc sau compot de struguri albi , sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a gainii. Gaina nu este sarata, isi ia sare atit cit e necesar. Numai aripile sunt putin mai sarate la gust , ca deobicei, dar cind se bea cu o gura de suc de strugure dulce , o sa ramineti incintati de combinatia gustului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina la cuptor sub crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Teo 1

19.01.2010, 21:13

ma bucur ca, am vazut in aceasta reteta un mod inedit de a prepara gaina! m-ai ''pus pe roti'' ,Anisoara!

anisoara 1

24.01.2010, 11:23

Fetelor , skuzati ca nu am vazut comentariile. Aceasta receta se prepara numai cu gaina cumparata. Din gaina de casa se pot prepara alte bucate destul de gustoase.
Nu evitati sa preparati aceasta receta , dar sa nuy uitati principalul sa fie unsa bine gaina cu ulei. E OBLIGATORIE aceasta conditie.MUltumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:28

am facut si eu odata asa si a iesit bestial si langa am papat cu o salata de rosii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Nigerian chicken stew (stew nigerian de pui)