Galbiori in sos de smantana

de Kori in Mancaruri de legume, 25 Sep 2011 | 10163 vizualizari

 

Baietii mei au fost la munte la o matusa si au cules galbiori (sub indrumarea unchiului , care e "expert" in ciuperci de padure). Asa ca a trebuit sa-i fac :)) Si pana la urma cu smantana desi au fost unele discutii din cauza smantanii :)), dar pana la urma n-a iesit deloc rau:)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori (ciuperci de padure)
  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana smantana (lichida, daca se poate)
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori in sos de smantana:

Am spalat si curatat foarte bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici.


Am calit ceapa taiata marunt si cand a fost sticloasa am pus usturoiul taiat marunt si apoi ciupercile si le-am calit 4-5 minute. apoi am luat de pe foc si am pus 3 linguri de faina si am amestecat bine, apoi am pus 1 cana cu apa rece, iar am amestecat bine si am pus din nou la foc amestecand mereu. Am pus putin delikat de pui si sare daca mai trebuie, dupa gust si piper. Cand ciupercile au fost gata (cam 10-15 minute) am pus laptele dulce si smantana (eu am pus pana la urma iaurt gras si batut in loc de smanatana ca nu am avut smantana) si am lasat sa mai fiarba 5 minute sa se ingroase putin, apoi mararul tocat, inca 2-3 clocote si gata.


Sunt foarte deliciosi si se pot servi cu mamaliga sau cu orez sau cu paste sau simplu cu paine:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

03.10.2011, 09:42

mai ai si pentru mine o portie

Kori 1

03.10.2011, 13:26

multumesc, motan

Kori 1

03.10.2011, 13:27

sufletista draga, din pacate nu mai am, dar data viitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi