Galbiori in sos de smantana

de Kori in Mancaruri de legume, 25 Sep 2011 | 11080 vizualizari

 

Baietii mei au fost la munte la o matusa si au cules galbiori (sub indrumarea unchiului , care e "expert" in ciuperci de padure). Asa ca a trebuit sa-i fac :)) Si pana la urma cu smantana desi au fost unele discutii din cauza smantanii :)), dar pana la urma n-a iesit deloc rau:)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori (ciuperci de padure)
  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana smantana (lichida, daca se poate)
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori in sos de smantana:

Am spalat si curatat foarte bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici.


Am calit ceapa taiata marunt si cand a fost sticloasa am pus usturoiul taiat marunt si apoi ciupercile si le-am calit 4-5 minute. apoi am luat de pe foc si am pus 3 linguri de faina si am amestecat bine, apoi am pus 1 cana cu apa rece, iar am amestecat bine si am pus din nou la foc amestecand mereu. Am pus putin delikat de pui si sare daca mai trebuie, dupa gust si piper. Cand ciupercile au fost gata (cam 10-15 minute) am pus laptele dulce si smantana (eu am pus pana la urma iaurt gras si batut in loc de smanatana ca nu am avut smantana) si am lasat sa mai fiarba 5 minute sa se ingroase putin, apoi mararul tocat, inca 2-3 clocote si gata.


Sunt foarte deliciosi si se pot servi cu mamaliga sau cu orez sau cu paste sau simplu cu paine:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

03.10.2011, 09:42

mai ai si pentru mine o portie

Kori 1

03.10.2011, 13:26

multumesc, motan

Kori 1

03.10.2011, 13:27

sufletista draga, din pacate nu mai am, dar data viitoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu branza la cuptor