Galbiori pentru iarna

de diaconta in Conserve, 3 Iul 2011 | 28694 vizualizari

 

A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg galbiori
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori pentru iarna:

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.

Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.

Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.

Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.

Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie  acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.

Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.

Pofta buna ...mai la iarna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

marcela1979 1

06.07.2011, 10:33

vreau si eu un borcanel

diaconta 1

06.07.2011, 19:11

Carla,deocamdata am pus doar astea trei borcane daca mai pun iti dau

Panacris 1

04.10.2020, 16:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt la borcan