Galbiori pentru iarna

de diaconta in Conserve, 3 Iul 2011 | 22772 vizualizari

 

A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg galbiori
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori pentru iarna:

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.


Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.


Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.


Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.


Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.


Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.


Pofta buna ...mai la iarna!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

diaconta 1

06.07.2011, 10:21

Horia ajung,inca mai punem,abia au aparut la piata.Sunt cele mai bune ciuperci pe care le-am mancat.Am pus si la congelator si nu mi-au placut.Vremea este prielnica,asa ca sper ca vor fi inca multi de pus in camara

marcela1979 1

06.07.2011, 10:33

vreau si eu un borcanel

diaconta 1

06.07.2011, 19:11

Carla,deocamdata am pus doar astea trei borcane daca mai pun iti dau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet