Galbiori pentru iarna

de diaconta in Conserve, 3 Iul 2011 | 34648 vizualizari

 

A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg galbiori
  • sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori pentru iarna:

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.

Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.

Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.

Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.

Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie  acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.

Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.

Pofta buna ...mai la iarna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

marcela1979 1

06.07.2011, 10:33

vreau si eu un borcanel

diaconta 1

06.07.2011, 19:11

Carla,deocamdata am pus doar astea trei borcane daca mai pun iti dau

Panacris 1

04.10.2020, 16:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa