Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 8500 vizualizari

 

Galettele sunt un tip de clatite mari si subtiri , asociate cu regiunea de Bretagne din Franta.
Dupa cum vi-am mai spus, pot si dulci sau sarate, depinde de umplutura.
Eu am ales inca o varianta sarata, si nu regret...

 

INGREDIENTE

  • -pentru clatite:
  • 2 oua
  • 500 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • -pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci taiate
  • 100 g cascaval ras
  • 4 fire ceapa verde
  • 1/4 lingurita "amestec creol"
  • 1/4 lingurita piper mozaic Kotany
  • 1/4 lingurita fulgi Chili iuteKotany
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • -deasupra:
  • 100 g cascaval Gouda afumat
  • 100 g sunculita Padurea Neagra
  • 200 ml smantana
  • piper negru Kotany
  • fulgi chilli Kotany
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana:

Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea.

Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina. 

Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se intinde aluatul si se lasa pana se rumenesc clatitele pe ambele parti.

Ies 12 clatite pe care le vom umple amestecand toate ingredientele de la umplutura( ceapa o taiem marunt, casul ras si oul le amestecam cu ciupercile si patrunjelul si condimentam).Daca vi se pare ca umplutura este prea moale, adaugati o lingura de pesmet.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu putin unt asezam galettele umplute ca sarmalele si peste ele punem smantana si asezonam.

Deasupra facem un grilaj din feliile de sunculita si feliile de Gouda afumat, apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade .Lasam sa se rumeneasca frumos  aproximativ 30 de minute.

Servim galettele umplute, cu ketchup facut in casa sau smantana.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

babi5 1

16.02.2013, 12:00

Bune un aperitiv cald excelent ..impresionezi musafiiri cu siguranta si nu numaim musafirii

Doinavar 1

16.02.2013, 12:06

Foarte, foarte bune. Un aperitiv minunat.

babi5 1

17.06.2013, 11:20

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor