Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 4102 vizualizari

 

Galettele sunt un tip de clatite mari si subtiri , asociate cu regiunea de Bretagne din Franta.
Dupa cum vi-am mai spus, pot si dulci sau sarate, depinde de umplutura.
Eu am ales inca o varianta sarata, si nu regret...

 

INGREDIENTE

  • -pentru clatite:
  • 2 oua
  • 500 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • -pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci taiate
  • 100 g cascaval ras
  • 4 fire ceapa verde
  • 1/4 lingurita "amestec creol"
  • 1/4 lingurita piper mozaic Kotany
  • 1/4 lingurita fulgi Chili iuteKotany
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • -deasupra:
  • 100 g cascaval Gouda afumat
  • 100 g sunculita Padurea Neagra
  • 200 ml smantana
  • piper negru Kotany
  • fulgi chilli Kotany
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana:

Doua oua se pun intr-un castron, se bat bine si se adauga sarea.

Punem apa minerala si amestecam ,adaugam faina in ploaie,sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul e pare prea subtire mai adaugam putina faina. 

Cu un polonic luam din acest amestec si punem intr-o tigaie non aderenta. Se intinde aluatul si se lasa pana se rumenesc clatitele pe ambele parti.

Ies 12 clatite pe care le vom umple amestecand toate ingredientele de la umplutura( ceapa o taiem marunt, casul ras si oul le amestecam cu ciupercile si patrunjelul si condimentam).Daca vi se pare ca umplutura este prea moale, adaugati o lingura de pesmet.

Intr-un vas rezistent la caldura, uns cu putin unt asezam galettele umplute ca sarmalele si peste ele punem smantana si asezonam.

Deasupra facem un grilaj din feliile de sunculita si feliile de Gouda afumat, apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade .Lasam sa se rumeneasca frumos  aproximativ 30 de minute.

Servim galettele umplute, cu ketchup facut in casa sau smantana.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-0
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-1
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-2
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-3
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-4
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-5
Galette cu ciuperci si cascaval in sos de smantana-6

COMENTARII (16)

babi5

babi5 1

16.02.2013, 12:00

Bune un aperitiv cald excelent ..impresionezi musafiiri cu siguranta si nu numaim musafirii

Doinavar

Doinavar 1

16.02.2013, 12:06

Foarte, foarte bune. Un aperitiv minunat.

babi5

babi5 1

17.06.2013, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!