Pateuri cu carne

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 1202 vizualizari

 

Mă tot ”bântuiau”de la o vreme  pateurile cu carne .A mai venit și Ioana și îmi spune că am promis că fac ,sincer și uitasem că i-am promis,așa că am trecut la treabă.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g. făină
  • o linguriță sare
  • 1 pachet unt rece
  • 250 mi. apă minerală
  • 3 linguri oțet
  • 3 linguri ulei

Umplutura:

  • 300 g. carne tocat de pui
  • o ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne:

Cerne făina într-un vas bun de frământat .


Fă cu mâna un loc în care pui apa minerală,oul sarea,uleiul si oțetul.


Frământă până nu se mai lipește de mână ,mai poți adăuga făină la nevoie.


Lasă să se odihnească aluatul pentru 10 minute.


Intinde o foaie din aluat.


Ia pachetul de unt și rade untul pe toată suprafața foii de aluat.


Rulează aluatul cu untul în interior,strânge-l sub formă de melc și învelește-l într-o folie alimentară.


Dă aluatul la frigider pentru 30 minute.


După 30 de minute scoate aluatul din frigider și întinde o foaie de 3-4 mm,grosime.


Taie foaia sub formă pătrată.


Pune umplutură la mijlocul fiecărui pătrat,adună-i colțurile sub formă de plic și pune pateul în tava tapetată cu hârtie de copt


Umplutura:


Ceapa curățată,spălată tocată se pune într-o tigaie cu ulei.


Căleste ceapa până devine sticloasă.


Adaugă carnea și o prăjești până își schimbă culoarea ,devenind albicioasă.


Lasă să se răcească,sărează,piperează,adaugă oul si pătrunjelul tocat mărunt.



Dă tava la cuptorul încins până ce pateurile se rumenesc frumos .


S servesc atât calde ,cât și reîncălzite.


 

TIPS-URI

1

Se poate frământa în mașina de pâine la programul de frământat.

2

Pot fi preparate și cu umplutură de brânză

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

05.11.2016, 18:50

Hai la mine ,Mihule drag!

Gherca Daniela 1

06.11.2016, 09:07

anca_rm 1

07.11.2016, 10:23

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu carne