Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2013 | 12585 vizualizari

 

Sa nu credeti ca cei de la Dr Oetker au in retetar doar dulciuri ...!!Da 'de unde, au si aperitive...
Eu am ales sa fac Rulada de Paste,o rulada aperitiv foarte gustoasa prin combinatia aromelor de branza cu sunca presata si cu verdeturi.A fost un rasfat pentru intreaga mea familie....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.

Pentru umplutură:

  • 70 g brânză albastră ( Roquefort),
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de şuncă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca:

Separam albusurile de galbenusuri.


Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.


Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.


Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.


Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.


Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.


Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.


A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Paste, credeti-ma !


Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Înainte de servire, rulada se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

FlaviaD 1

04.08.2013, 17:39

Cat de bine arata!

simona72 1

04.08.2013, 21:56

Felicitari, arata minunat!!!

Sidy 1

06.08.2013, 08:27

Multumesc frumos ! Ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de avocado cu peste afumat