Gallo Pinto

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2010 | 2263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez de 250 gr
  • 300 gr de fasole neagra
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 2 bucati de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • unt,un cubulet
  • ulei de masline
  • cimbru
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper dupa caz  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gallo Pinto:


Fasolea neaparat neagra se pune in apa cu o seara inainte. Se pregatesc legumele dupa cum urmeaza: se taie ceapa in sferturi, un ardei in bucati mai mari, un morcov si un pastarnac taiat mare, deoarece dupa ce acestea vor fi fierte si isi vor lasa gustul si vitaminele, vor fi scoase din supa si va ramane decat fasolea sa fiarba in continuare aceasta compozitie,


se va sara si se va pune cimbru se va lasa la fiert aproximativ 45-50 de minute,


trebuie fiarta fasolea dar nu in exces, deoarece boabele trebuie sa nu fie sparte.

Orezul se va spala bine,


separat trecem la pregarirea legumelor: se taie o ceapa in bucati mari, ardeiul tot in bucati mari, precum si celelalte legume(morcovi si pastarnac) si dovlecelul se taie in cubulete mai mari,


acestea se pun la calit intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus un cubulet de unt si ulei de masline, dupa care se adauga un pahar cu apa. Dupa ce legumele s-au inmuiat se scot si in respectivul lichid se adauga orezul care a fost spalat in prealabil.


Se lasa aproximativ 20-25 de minute, la cuptor


daca nu este suficienta supa rezultata de la legume se mai poate adauga o cana de apa calduta in care a fost dizolvat un cubulet de knorr, si se continua fierberea la cuptor. Se poate adauga si un fir de ceapa verde(aptional). Cu aproximativ 5 minute inainte sa luam orezul dupa foc adaugam paharul de vin alb.

Dupa ce mancarurile sunt gata se va trece la faza finala de asamblare a “Gallo Pinto” adica intr-o tava de aragaz se va pune putin ulei de masline, se va pune orezul si fasolea fara zeama in care a fiert. Se amesteca si se mai lasa la cuptor inca 5-7 minute.

Este mancarea traditionala din Costa Rica care nu lipseste de la micul dejun, indiferent daca restaurantul este de top sau un mic restaurant. Alaturat atasez cateva fotografii.


Gallo Pinto se serveste la micul dejun langa: oua ochiuri/omleta, smantana, banana prajita si optional piept de pui. Sincer nu imi explic cum de nu sunt grasi. Se serveste ca in imaginile alaturate, apare ca o garnitura un bulgaras de orez cu fasole,


sincer culoarea nu prea mi-a placut dar gustul este de senzatie.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gallo Pinto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nico15 1

12.12.2010, 16:23

Gabi merci multttttttttttttttttttttt. Gata remediat

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:53

interesanta

adry88 1

10.05.2011, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez milanez