Galuste cu gem de prune

de Patricia Iordache in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 2856 vizualizari

 

Acest preparat este o varianta rapida a "Galustelor cu prune" care necesita timp mult mai lung de pregatire.
Galuste cu gem de prune se pot servi si in zilele de post ;)
Sotul meu nu ar manca galuste cu prune pentru nimic in lume, insa dupa ce am reusit sa-l conving sa guste o galusca cu gem, abia l-am mai putut opri din mancat :)

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr. gris;
  • - 750 ml apa;
  • - 1/2 borcan gem de prune (este de preferat acela facut in casa);
  • - pesmet;
  • - zahar;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 1/2 esenta vanilie;
  • - zahar pudra vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu gem de prune:

Cum preparam:

Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare.

Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu putin ulei , ii facem o mica adancitura in mijloc si punem putin gem de prune. Inchidem cu grija galusca astfel incat sa nu iasa gemul. Procedam asa si cu restul de aluat si gem.

Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pesmetul cu zaharul pana se rumenesc, amestecand mereu.

Trecem galustele cu gem formate prin acest amestec si apoi ii dam prin zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alexandra Elena 1

07.03.2013, 10:20

trebuie sa incerc reteta, e mai simpla varianta ta

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 10:46

Da, iar gustul este exceptional!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25