Galuste cu prune

de dentistutza in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 2080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt/margarina topita
  • 1 ou+1 galbenus
  • prune brumarii dulci
  • 3 lingurite zahar
  • scortisoara
  • 300 gr pesmet
  • 2-3 linguri unt/margarina
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi.


Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai ramane putin lipicios.


Se scot samburii din prune si jumatatile obtinute se presara cu zahar si scortisoara.


Pesmetul se rumeneste in unt/margarina si se indulceste dupa ce a devenit usor crocant.


Cu mana infainata se formeaza galuste care se fierb in apa clocotinda usor sarata. Se scot cu o spumiera atunci cand se ridica la suprafata si se pun direct in pesmet unde se tavalesc bine bine. Sunt bune si caldute si la temperatura camerei.

 

TIPS-URI

1

eu nu fac cantitati mari asa ca de obicei folosesc cam 800 gr. de cartofi cu coaja alba, dar nu modific restul de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

crysady 1

13.09.2011, 17:30

sunt delicioase!!!!

mamaieelena 1

13.09.2011, 19:27

adry88 1

13.09.2011, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune