Galuste cu prune

de -Licurici- in Dulciuri, 9 Sep 2016 | 2858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g prune (10 prune);
  • Pentru aluat: 500 g cartofi alb (5 cartofi medii); 1 ou; 3 linguri zahar; 3 linguri de faina; 1 lingura gris; un praf de sare.
  • Pentru crusta: 100g biscuiti, 100g unt; 3 linguri zahar brun; 1 lingura scortisoara rasa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.

Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.

Se pune o oala (4-5l) cu apa  si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt gata galustele.

Cartofii se spala si se pun la fiert. 

Cand sunt fierti, se curata de coaja, apoi se zobesc sau se dau prin masina de tocat.

Cartofii se amesteca cu celelalte ingrediente (ou, zahar, putina sare, faina, gris) si 2-3 linguri din crusta de biscuiti, pana se formeaza un aluat. 

Aluatul se face sul si se taia cu cutitul in 10 parti egale.

Fiecare bucatica de aluat se intinde cu mana si se imbraca cu ea o pruna.

Galustele formate se pun in apa clocotita si se lasa pana se ridica.

Se scot si se "tavalesc" prin crusta de biscuiti.

 

Le-am servit calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

12.09.2016, 11:06

Chiar sunt bune A fost prima data cand am facut si am mancat, iar ieri am mai facut o tura

Andra_Constantinescu 1

14.09.2016, 14:03

Foarte bune! Imi place si recipientul - cu zahar presupun ca e!

Bya Ralu 1

14.09.2016, 15:47

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben