Galuste cu prune

de -Licurici- in Dulciuri, 9 Sep 2016 | 2817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g prune (10 prune);
  • Pentru aluat: 500 g cartofi alb (5 cartofi medii); 1 ou; 3 linguri zahar; 3 linguri de faina; 1 lingura gris; un praf de sare.
  • Pentru crusta: 100g biscuiti, 100g unt; 3 linguri zahar brun; 1 lingura scortisoara rasa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.

Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.

Se pune o oala (4-5l) cu apa  si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt gata galustele.

Cartofii se spala si se pun la fiert. 

Cand sunt fierti, se curata de coaja, apoi se zobesc sau se dau prin masina de tocat.

Cartofii se amesteca cu celelalte ingrediente (ou, zahar, putina sare, faina, gris) si 2-3 linguri din crusta de biscuiti, pana se formeaza un aluat. 

Aluatul se face sul si se taia cu cutitul in 10 parti egale.

Fiecare bucatica de aluat se intinde cu mana si se imbraca cu ea o pruna.

Galustele formate se pun in apa clocotita si se lasa pana se ridica.

Se scot si se "tavalesc" prin crusta de biscuiti.

 

Le-am servit calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

12.09.2016, 11:06

Chiar sunt bune A fost prima data cand am facut si am mancat, iar ieri am mai facut o tura

Andra_Constantinescu 1

14.09.2016, 14:03

Foarte bune! Imi place si recipientul - cu zahar presupun ca e!

Bya Ralu 1

14.09.2016, 15:47

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de nuca