Galuste cu prune- gomboti, knedle

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 1217 vizualizari

 

Gomboti, knedle, galuste cu prune ...In Ungaria, galustele cu prune poarta numele de gombóc sau knédli.
In alte tari, precum Austria, Slovenia, Cehia, Slovacia etc., pentru a numi galustele cu prune (sau cu alte umpluturi, chiar si cu carne) se folosesc diverse variatiuni ale cuvantului Knödel (knedl, knedle knedľa). 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/galuste-cu-prune-gomboti-knedle.html

 

INGREDIENTE

pentru 12 galuste :

  • 500 g cartofi
  • o lingurita sare
  • 25 g unt
  • 100 g pesmet
  • 125 g zahar brun
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • 12 prune
  • un ou
  • o lingura ulei
  • 125 g faina sau cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune- gomboti, knedle:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.


Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.


Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.


Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.


Se spala prunele si se scot samburii.


Dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie cuburi.


Se pun in bolul robotului si se amesteca pana se obtine un piure tare.


Se adauga putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.


Se pune o oala cu apa la foc.


Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc.


Puneti o lingurita din compozitia pesmet - zahar rezervata in fiecare pruna.


Se impatureste aluatul in jurul prunei, formand o bila.


Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.


In apa clocotita, se adauga galustele si se lasa sa fiarba.


Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.


Se scot din apa si se dau prin pesmet.


Se servesc caldute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune- gomboti, knedle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.11.2016, 15:56

Deliciosi!

anca_rm 1

28.11.2016, 09:21

ce pofta mi-ai facut

diaconta 1

30.11.2016, 21:00

Foarte mult imi plac dar nu am facut de foarte multa vreme

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac