Galuste cu prune- gomboti, knedle

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 1766 vizualizari

 

Gomboti, knedle, galuste cu prune ...In Ungaria, galustele cu prune poarta numele de gombóc sau knédli.
In alte tari, precum Austria, Slovenia, Cehia, Slovacia etc., pentru a numi galustele cu prune (sau cu alte umpluturi, chiar si cu carne) se folosesc diverse variatiuni ale cuvantului Knödel (knedl, knedle knedľa). 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/galuste-cu-prune-gomboti-knedle.html

 

INGREDIENTE

pentru 12 galuste :

  • 500 g cartofi
  • o lingurita sare
  • 25 g unt
  • 100 g pesmet
  • 125 g zahar brun
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • 12 prune
  • un ou
  • o lingura ulei
  • 125 g faina sau cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune- gomboti, knedle:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.


Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.


Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.


Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.


Se spala prunele si se scot samburii.


Dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie cuburi.


Se pun in bolul robotului si se amesteca pana se obtine un piure tare.


Se adauga putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.


Se pune o oala cu apa la foc.


Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc.


Puneti o lingurita din compozitia pesmet - zahar rezervata in fiecare pruna.


Se impatureste aluatul in jurul prunei, formand o bila.


Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.


In apa clocotita, se adauga galustele si se lasa sa fiarba.


Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.


Se scot din apa si se dau prin pesmet.


Se servesc caldute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune- gomboti, knedle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.11.2016, 15:56

Deliciosi!

anca_rm 1

28.11.2016, 09:21

ce pofta mi-ai facut

diaconta 1

30.11.2016, 21:00

Foarte mult imi plac dar nu am facut de foarte multa vreme

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez cu mere