Galuste cu prune si gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 19 Sep 2012 | 12364 vizualizari

 

Le iubim din copilarie cand ni le pregateste mama cu dragoste si continuam sa le preparam si noi cu placere si amintiri din suflet de copil.............va invit la galuste cu prune si gem reteta Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mici( potriviti)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon( le va face pufoase)
  • 2 linguri zahar( brun)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • pudra de coaja de portocale
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un borcanel de gem de prune brumarii( proaspat facut in casa)
  • 5 sau 6 prune mari( sau mai multe daca alegeti sa le faceti numai cu prune)
  • 3/4 de pachet de pesmet
  • 3 linguri ulei de cocos( sau alegeti ce ulei doriti, sau unt)
  • 7 linguri zahar ( brun)
  • vanilie
  • scortisoara
  • faina pentru infainat suprafata si pentru modelat prunele
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune si gem de prune:

Punem cartofii in coaja la fiert. Cand sunt gata ii scoatem ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Eu i-am pus la robot sau se pot mixa cu mixerul ca pentru piure.


Pasta de cartofi se amesteca cu ouale, zaharul, praful de sare, aromele si apoi se adauga faina lingura cu lingura si la urma amidonul.


De multe ori a face galuste constituie o provocare chiar si pentru veteranele in bucatarie deoarece compozitia este una foarte lipicioasa. Imi aduc aminte cand cu ani in urma m-am apucat de facut galuste singura am vrut sa renunt destul de rapid, din cauza acestui fapt care imi ingreuna munca( le framantam cu mana). insa dupa incercari am gasit o metoda lejera pe care o recomand.


Nu este nevoie sa puneti mai multa faina pana nu se mai lipeste de maini deoarece veti obtine niste galuste foarte fainoase cu un aluat mult prea gros si dens.


Nu este nevoie nici sa atingeti cu mana compozitia. Lasati-o la odihnit pentru 30 de minute apoi luati cu lingura din ea si puneti pe o suprafata infainata. Mai adaugati inca putina faina deasupra si apoi cu mainile date prin faina modelati bucata de aluat in causul palmei. Din acest moment nu se mai lipeste. Vom pune o lingurita de gem si deasupra prunele taiate bucati mici. Daca alegeti sa faceti numai cu prune le puteti taia in jumatati daca sunt mici iar daca sunt mari in sferturi.


Invartim de cateva ori in mana aluatul umplut avand grija sa nu iasa umplutura si aducem de dedesubt aluat ridicandu-l si lipind capatul. O incercare doua si ne prindem iute de miscare. Mai trecem galusca prin putina faina ii mai dam din nou forma in causul palmei si o lasam in apa care clocoteste intr-un vas sa fiarba pentru cateva minute panao vom pregati pe urmatoarea.


Intre timp am preparat si pesmetul delicios si aromat. Am incins uleiul de cocos in tigaie, am pus pesmetul, zaharul , vanilia, scortisoara si am rumenit totul cu grija sa nu se arda, intorcand cu lingura din cand in cand.


Scoatem galustele cu spumiera si le tavalim prin pesmetul rumenit.


Le servim cu mare placere, sunt o nebunie delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Panacris 1

10.03.2015, 18:52

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:22

Catalina L 1

10.03.2015, 20:27

Ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)