Chec cu mere

de Miha in Prajituri, 18 Aug 2012 | 2975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte rece
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400 g mere cubulete (cantarite dupa ce am curatat merele de coaja si cotoare)
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.



Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Va rezulta o compozitie vartoasa, ce se tine de paletele mixerului.



Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Albusurile le vom incorpora in aluat in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. La sfarsit incorporam si merele, amestecand usor.



Compozitia se toarna intr-o tava mare de chec (sau de cozonac) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana se rumeneste si apar crapaturi la suprafata checului. Se face proba cu scobitoarea, pentru siguranta.



Se lasa in tava sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:32

Miha 1

20.08.2012, 22:57

BuburuzaBubu 1

03.09.2012, 17:09

buun buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec economic cu mere