Prajitura cu doua creme

de Laly in Prajituri, 11 Iul 2010 | 47287 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blatul alb:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
Pentru blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Crema ganache de ciocolata:
  • 3 ciocolate cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom
Crema diplomat:
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme:

1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.


2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.


3.Pentru crema ganache de ciocolata:


Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.


4.Pentru crema diplomat:


Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou si esenta de lamaie.


5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.


Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

claudiaO 1

25.11.2013, 10:42

ce bine arata

tanyapatap 1

14.12.2013, 19:51

ralu_ca 1

08.04.2014, 08:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire