Galuste cu prune...altfel

de Corinuta in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 5198 vizualizari

 

Foarte bune, n-as fi crezut ca o combinatie de prune cu mac ar putea fi asa reusita! Asa ca daca va plac aluaturile dulci, dospite, incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 100 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra pentru decor
  • 5 prune mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune...altfel:

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul topit, framantand in continuare. Se lasa sa creasca, in loc cald, aproximativ 40 de minute. 

Intre timp se fierbe macul impreuna cu laptele, untul si  zaharul pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Se imparte aluatul in zece bucati si se intinde fiecare intr-un patrat. Se aseaza pe fiecare o jumatate de pruna si o lingurita de umplutura cu mac. Se aduna marginile, si lipesc si se da forma rotunda. Se aseaza toate una langa alta intr-un vas rotund uns cu unt. Se lasa sa creasca la loc cald timp de 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune...altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

27.10.2012, 15:22

arata minunat!

scortisoara 1

27.10.2012, 22:14

foarte interesanta reteta! felicitari!!

Corinuta 1

27.10.2012, 23:10

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)