Galuste cu sos de branza si bacon

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 1503 vizualizari

 

Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOVÉ HALUŠKY, adica Galusti cu branza.
Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galuste de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc.
Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....

 

INGREDIENTE

  • Galuste din faina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza grasa de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 ml iaurt degresat
  • 100 g bacon
  • sare
  • 1 plic Salata Picanta Kotany
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu sos de branza si bacon:

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase :


http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html


nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.


Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.


Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.


Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana ,iaurtul , mararul tocat si putina sare.


Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.


Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra , vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza ploioasa ca cea de astazi.


Pofta mare sa aveti !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu sos de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

05.04.2013, 14:49

mmmmmm,da bune trebuie sa fie!!

Rocsi 1

05.04.2013, 16:14

Super

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:42

Grozava reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cabanos si porumb