Galuste de aur

de delia64 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 18917 vizualizari

 

O reteta pe care mama mea o pregatea la Cantina Evreilor din Cluj unde a muncit peste 20 de ani .Va recomand bunatatea aceasta mai ales acum in zilele reci si mohorate pentru a va rasfata papilele gustative .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 500 gr. faina de calitate
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml. lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml. ulei caldut
  • 1 lingura razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • gem de gutui pentru umplut
  • nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de aur:

Se pune drojdia la inflorit in lapte caldut si putin zahar .


Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita , galbenusurile ,zaharul , smantana .razatura de lamaie si zaharul vanilat.


Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut .


Cand se desprinde aluatul de mana se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul .


Intindem o foaie nu prea groasa si impartim aluatul in patrate de marimea dorita , in fiecare patratel punem o lingurita de gem sau nuca si le adunam in cele patru colturi apoi le trecem prin nuca macinata amestecata cu zahar .


Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam galustele in tava unde le lasam 15 minute la crescut .


Incalzim cuptorul la temperatura de 180 de grade si introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .


Cand sunt rumenite frumos se scoate tava si se lasa putin la racit .


Se servesc calde sau reci .


Pofta buna !!!



 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu rahat , gemul preferat sau nuca macinata amestecata cu zahar , dulceata amestecata cu nuca macinata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de aur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

chriss_andreeadis 1

16.11.2015, 14:02

Ce inseamna concret faina de calitate?

delia64 1

26.04.2016, 15:06

faina pentru cozonac cu 3 zerouri pe pachet .

mirelab27 1

18.02.2017, 06:56

1/2 pachet drojdie ...aproximativ cate grame?
Eu am drojdie uscata; stie careva cam cat sa folosesc pt reteta asta?.. multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34