Galuste din malai cu capsuni

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 1692 vizualizari

 

Sezonul capsunilor este cel mai bine primit, prevesteste o primavara calda cand vara se aproprie cu pasi repezi, cand totul este inflorit, cand legumele si fructele proaspete de gradina revin in prim-plan, cand totul e zen si culoare si soare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru galuste:
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame zahar brun;
  • - 150 grame faina de malai;
  • - 1/2 lingurita praf de scortisoara;
  • - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • - 1 lingurita de unt;
  • - 8-10 capsuni de marime medie.
  • Pentru sos/ glazura folosim:
  • - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari);
  • - 1-2 linguri miere;
  • - 1 lingurita praf de ghimbir.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din malai cu capsuni:

1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.


2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.


3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.


4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.


5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.


6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.


7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.


8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din malai cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.05.2013, 11:27

Ce faine sunt!

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

Grozave!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.05.2013, 18:11

Multumesc tare mult, Adriana, Rocsi, Ursulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu fructe