Galuste dulci cu prune

de alba_zori in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 2666 vizualizari

 

iar galuste cu prune,dar dulci,sunt galustele copilariei,cele mai bune si apetitoase,imi umpleam burtica cu galuste pana nu mai puteam,asa de mult imi placeau,si acum imediat ce le-am facut am si mancat repede una calda de ma ardea aproape,apoi reci..am zis sa nu exagerez,dupa aceea am mai mancat vreo 5 pana seara.deci imi aduce aminte de cand eram mica si bunica imi facea cu prune dulci,si eu am vrut sa fac la fel si iata rezultatul,stiu ca e o reteta foarte cunoscuta dar dupa ochi si dupa dragostea ce o dai cand pregatesti rezultatul e fantastic.

 

INGREDIENTE

  • 5 sau 6 cartofi fierti
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • prune mature
  • 6 lg zahar
  • 6 lg pesmet
  • 6 lg fistic macinat sau migdale
  • scortisoara
  • unt 3 lg
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste dulci cu prune:

Simplu:


1-am fiert cartofii.


2.am curatat prunele si taiat in doua,adaugat zahar,scortisoara,lamaie stoarsa.


3.la pireul de cartofi am adaugat faina,oul,vanilia,lamaia rasa,zahar cateva linguri,amestecat si lasat la odihnit .


4.am ciupit bucatele infainate,am infipt prune,am fiert in apa cu zahar pana au iesit la suprafata.


5.am incalzit untul cu pesmetul,zahar,fistic,scortisoara,am invartit putin galustele pana se lipeste compozitia.


Lasam la racit, pudram si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste dulci cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

19.09.2012, 21:20

MINUNATE!

mihaelar63 1

20.09.2012, 07:59

Ai personalizat reteta cu fistic si migdale

alba_zori 1

20.09.2012, 11:33

multumesc Mihaela,asa e,si e super buna,sunt foarte multumita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune din aluat cu gris