Galuste [gomboti ] cu nectarine

de mihaelar63 in Dulciuri, 22 Sep 2012 | 2244 vizualizari

 

Cu prune am mai facut gomboti , dar mi-am zis sa incerc cu parfumatele nectarine care urca vertiginos in topul preferintelor mele !!!

 

INGREDIENTE

  • 500gr cartofi
  • 1 ou
  • 4 linguri faina alba
  • sare
  • coja lamaie
  • 4 nectarine + 2 linguri zahar
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste [gomboti ] cu nectarine:

Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece .


Nectarinele se taie bucati si se pudreaza cu zahar .


Pesmetul se prajeste in unt , amestecandu-se sa nu se prinda de tigaie , se trage de pe foc si se incorporeaza si zaharul.


Cu mainile unse cu ulei modelati aluatul ce l-ati luat cu lingura , formand galuste rotunde in interiorul carora ati pus cate o bucata de nectarina .


Fierbeti galustele in apa clocotinda cu sare .


Scoateti cu o paleta cu gauri si tavaliti galustele prin pesmet .


Seviti galustele calde . Pot fi servite si reci daca inlocuiti untul cu ulei .

 

TIPS-URI

1

Galustele sunt fierte cand in apa clocotinda urca la suprafata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste [gomboti ] cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:40

bune

DanaModog 1

18.12.2014, 00:11

Vreau si eu

mihaelar63 1

18.12.2014, 07:27

Chiar si eu as dori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Galuste umplute cu prune (gomboti)