Budinca cu portocale si foi de placinta

de merisor in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 2807 vizualizari

 

Ieri v-am prezentat o budinca pentru micul dejun, iar azi va prezint o budinca pentru desert.
Chiar daca am folosit foi de placinta, nu o pot denumi placinta, pentru ca are textura de budinca, foile sunt introduse in compozitie iar placinta eu stiu ca trebuie sa fie de fapt o umputura intre doua foi, dar poate gresesc. :)
Este o budinca foarte buna si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 portocala mare
  • 1 plic praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu portocale si foi de placinta:

Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente.


Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute.


Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare, adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, apoi uleiul, coaja rasa de portocala si omogenizam totul.


Introducem in compozitie foile de placinta rupte si bucatile de portocala.


Tapetam o tava cu putin ulei sau unt si turnam compozitia in ea.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste bine.


Dupa expirarea timpului, mai lasam budinca in tava cateva minute sa se mai raceasca, apoi o rasturnam si o portionam.


Se poate servi atat calda cat si rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu portocale si foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:09

Super idee

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:10

Aromata si gustoasa

Ina 1

27.02.2014, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni