Briose cu ciocolata pentru Halloween

de Oana in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 1375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte
  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 65 gr cacao
  • un praf de sare
  • 350 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 180 ml lapte batut
  • 240 ml apa rece
  • Topping:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4 linguri smantana
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata pentru Halloween:

Ai nevoie de doua castroane mai mari. In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.

In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.

Amesteca apoi in doua-trei transe amestecul uscat peste ingredientele lichide. Omogenizeaza bine cu un tel sau cu o spatula de silicon.

Muta compozitia intr-o cana sau intr-un ibric si toarna aluatul in formele de briose, tapetate cu hartii speciale, ca sa nu se lipeasca.

Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute si mare atentie, nu deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, altfel briosele se vor desumfla.

Lasa-le apoi la racit si intre timp topeste ciocolata.

Pune pe foc doua craticioare cu putina apa si deasupra cate un castron. Apa nu trebuie sa atinga fundul castronului!

Rupe ciocolata bucati si pune intr-un castron ciocolata alba si in celalalt ciocolata neagra. Adauga peste fiecare cate 2-3 linguri de smantana lichida pentru frisca.

Cand s-a topit, opreste focul si pune in doua pungute de bucatarie cate doua liguri de ciocolata alba si neagra, apoi taie cu o foarfeca un varf subtire.

Imbraca jumatate de briose cu ciocolata alba din castron si restul cu cea neagra.

Fa cate o spirala de ciocolata cu ajutorul pungutei si apoi cu un bat de frigaruie sau cu o scobitoare traseaza 5-6 linii din interiorul briosei spre exterior, formand astfel panza de paianjen.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

26.10.2016, 22:14

Super frumoase!

Oana 1

27.10.2016, 10:50

Frumoase rau, dar si mai bune! Bananele sunt minunate in briosele astea! le fac umede in interior si mega pufoase! Sa le incercati!

dantes 1

31.10.2016, 10:09

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Waffe cu finetti si banane