Tarta cu fructe de padure si visine

de Rocsi in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 1248 vizualizari

 

In acest week-end va aduc o tarta aromata, usor acrisoara dar care tare repede se mai mananca..Cred si eu ca se termina asa repede la cat este de buna...Am pregatit-o seara iar a doua zi efectiv se topea in gura :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 130 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 220 gr faina
  • 2 linguri apa rece

Umplutura:

  • 100 ml apa
  • 6-7 linguri zahar
  • 250 gr fructe de padure
  • 1 borcan mic visine fara samburi
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure si visine:

Aluatul:

Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana.

Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si framantam pana obtinem o bila de aluat.

Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.


Umplutura:

Punem apa intr-o cratita impreuna cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute.

Adaugam fructele le lasam si pe ele 4-5 minute, apoi punem amidonul pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa rece.

Amestecam bine sa nu faca cocoloase si cand se ingroasa ca o budinca luam cratita de pe foc.

Aromatizam umplutura cu semintele de vanilie.


Scoatem aluatul de la frigider si rupem din el ceva mai mult de jumatate.

Rupem o bucata de hartie de copt, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtire direct pe hartia de copt.

Luam hartia cu tot cu foaia de aluat si o punem intr-o tava de tarta.

O asezam frumos cu mana iar marginile care dau in afara tavii le taiem.

Turnam umplutura si presaram nuca de cocos.

Din restul de aluat intindem o foaie din care taiem fasii si le asezam peste umplutura ca un grilaj.


Introducem tarta in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana se rumeneste aluatul apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.


O pudram cu zahar si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Rocsi 1

06.04.2014, 21:18

Multumesc July

Bianca20 1

22.04.2014, 21:44

Delicios!

Rocsi 1

23.04.2014, 19:50

Multumesc Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada “Padurea Neagra”