Galuste in danf

de babi5 in Mancaruri de legume, 22 Mai 2013 | 2008 vizualizari

 

Acest fel de mincare imi aminteste de anii copilariei. Ieri tata a poftit si azi am executat. Am preparat-o cu multa nostalgie fiindca mi-am amintit cu drag de copilarie, cind mama facea acest fel de mincare (galusche ca nana Marie nu face nimenea, ziceau copii fiindca eu ii chemam pe toti de pe strada cind mama termina si mincam pe o patura sub un dud in curte)Era tare buna chiar daca era mai saracacioasa. Eu am pregatit intr-o oala de 5 kg

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2 kg cartofi (se pierde mult la curatat )
  • 3 cepe
  • ulei
  • 3 oua
  • boia
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 200 gr telemea
  • frunze patrunjel din belsug
  • 350 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste in danf:

Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat sa ii acopere, lasam la fiert.


Intre timp intr-un castron sau bol mai mare punem faina, ouale, putina sare, ulei si facem o coca ca pentru taitei (putin mai molcuta, ca sa putem rupe galustele)


Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, rupem galustele (mai mititele) pana terminam compozitia si lasam la fiert in continuare impreuna cu cartofii.


Produsul finit trebuie sa fie scazut, fara prea multa zeama. Asezonam cu patrunjel din belsug si cand punem in farfurie presaram telemea rasa.


Mancarica buna, buna.


Pofta mare sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste in danf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.06.2014, 18:19

Sunt lesinata dupa asemenea galuste

babi5 1

10.06.2014, 21:01

Te pup Mihaela draga si-ti multumesc chiar daca nu au carnita sunt delicioase

babi5 1

15.12.2014, 13:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi scazuti ca la bunica