Galuste in danf

de babi5 in Mancaruri de legume, 22 Mai 2013 | 6506 vizualizari

 

Acest fel de mincare imi aminteste de anii copilariei. Ieri tata a poftit si azi am executat. Am preparat-o cu multa nostalgie fiindca mi-am amintit cu drag de copilarie, cind mama facea acest fel de mincare (galusche ca nana Marie nu face nimenea, ziceau copii fiindca eu ii chemam pe toti de pe strada cind mama termina si mincam pe o patura sub un dud in curte)Era tare buna chiar daca era mai saracacioasa. Eu am pregatit intr-o oala de 5 kg

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2 kg cartofi (se pierde mult la curatat )
  • 3 cepe
  • ulei
  • 3 oua
  • boia
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 200 gr telemea
  • frunze patrunjel din belsug
  • 350 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste in danf:

Se curata cartofii si se taie in rondele mai groase, ca sa nu se faramiteze la fiert prea tare. Apoi intr-o oala sau cratita se pune uleiul si ceapa tocata   marunt si se caleste. Se adauga boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca 5 minute, apoi potrivim de sare si piper. Punem apa cat sa ii acopere, lasam la fiert.

Intre timp intr-un castron sau bol mai mare punem faina, ouale, putina sare, ulei si facem o coca ca pentru taitei (putin mai molcuta, ca sa putem rupe galustele)

Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, rupem galustele (mai mititele) pana terminam compozitia si lasam la fiert in continuare impreuna cu cartofii.

Produsul finit trebuie sa fie scazut, fara prea multa zeama. Asezonam cu patrunjel din belsug si cand punem in farfurie presaram telemea rasa.

Mancarica buna, buna.

Pofta mare sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste in danf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.06.2014, 18:19

Sunt lesinata dupa asemenea galuste

babi5 1

10.06.2014, 21:01

Te pup Mihaela draga si-ti multumesc chiar daca nu au carnita sunt delicioase

babi5 1

15.12.2014, 13:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la tigaie cu ciuperci