Garnitura de cartofi taranesti

de rivka in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2010 | 64837 vizualizari

 

Am gatit si eu azi in sfarsit :) o bomba calorica, dar foarte buna la gust, si simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jumatate de cartofi
  • 200 gr kaizer afumat
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel uscat
  • 200 grame smantana
  • 4 oua
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi taranesti:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii.

Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa.

Intr-un vas de cuptor se asaza un rand de cartofi, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se asaza deasupra un rand de kaizer cu ceapa, apoi iar un rand de cartofi, iar unul de kaizer cu ceapa, ultimul rand fiind de cartofi.

Se bat ouale cu furculita impreuna cu 200 gr smantana si se toarna compozitia obtinuta deasupra cartofilor. Se stropeste cu boia (pentru culoare) si cu putina verdeata, eu am folosit patrunjel tocat fin uscat si se da la cuptor la foc mic 150 grade pentru 50 minute.

Se lasa sa se raceasca putin si se serveste cald, langa salata de rosii sau muraturi de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume