Gauffre cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 4291 vizualizari

 

Eu cand sunt in pana de idei fac gauffre. Un desert ce ma scoate din incurcatura...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema ganache:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu crema ganache de ciocolata:

Faina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine.
Se coc vafele in aparatul special.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece.Dupa ce s-a racit mixam pana obtinem o frisca pufoasa si ciocolatoasa.

Ungem vafele cu crema,le lipim 2 cate 2 si le spritam cu putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.04.2009, 12:50

ce sa mai zic...deja m-a omorat Miha..

Simo 1

28.04.2009, 17:26

aoleu,Miho ,mor aici

Miha 1

29.04.2009, 16:00

Aolica..suratelor,frumoaselor...va rog io sa nu muriti...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu nuci si ciocolata