Gauffre cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 4233 vizualizari

 

Eu cand sunt in pana de idei fac gauffre. Un desert ce ma scoate din incurcatura...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema ganache:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu crema ganache de ciocolata:

Faina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine.
Se coc vafele in aparatul special.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece.Dupa ce s-a racit mixam pana obtinem o frisca pufoasa si ciocolatoasa.

Ungem vafele cu crema,le lipim 2 cate 2 si le spritam cu putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.04.2009, 12:50

ce sa mai zic...deja m-a omorat Miha..

Simo 1

28.04.2009, 17:26

aoleu,Miho ,mor aici

Miha 1

29.04.2009, 16:00

Aolica..suratelor,frumoaselor...va rog io sa nu muriti...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra