Gaufre

de Doralinda in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 3979 vizualizari

 

Chiar daca e o reteta belgiana, in franta e un desert foarte apreciat, cu nutela, inghetata sau frisca.
La mine fotografiile nu sunt chiar profesioniste, dar gustul e garantat! :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • o lingurita rasa sare
  • 4 oua
  • 75 gr unt
  • un praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • O lingura ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaufre:

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia trebuie sa fie fluida iar daca e mai groasa, mai adaugati putina apa. Lasati compozitia cel putin jumatate de ora apoi puteti incepe prin a face gaufre intr-un aparat special uns in prealabil cu putin ulei, lasati 3 min dupa care intoarceti si pe partea cealalta( in cazul in care aveti aparat cu placi duble, nu mai e nevoie sa intoarceti).

 

TIPS-URI

1

In compozitie, puteti adauga si o lingurita de rom ptr mai mult gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaufre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Doralinda 1

10.12.2012, 08:42

Hai ca mai am o bucatica!

Ina 1

10.12.2012, 08:47

vrem si noi

Doralinda 1

10.12.2012, 10:20

Ina, pai hai ca mai fac o tura azi si va servesc si pe voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gaufre au chocolat