Gaufre

de Doralinda in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 3755 vizualizari

 

Chiar daca e o reteta belgiana, in franta e un desert foarte apreciat, cu nutela, inghetata sau frisca.
La mine fotografiile nu sunt chiar profesioniste, dar gustul e garantat! :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • o lingurita rasa sare
  • 4 oua
  • 75 gr unt
  • un praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • O lingura ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaufre:

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia trebuie sa fie fluida iar daca e mai groasa, mai adaugati putina apa. Lasati compozitia cel putin jumatate de ora apoi puteti incepe prin a face gaufre intr-un aparat special uns in prealabil cu putin ulei, lasati 3 min dupa care intoarceti si pe partea cealalta( in cazul in care aveti aparat cu placi duble, nu mai e nevoie sa intoarceti).

 

TIPS-URI

1

In compozitie, puteti adauga si o lingurita de rom ptr mai mult gust!

RETETA IN IMAGINI

Gaufre-0
Gaufre-1
Gaufre-2

COMENTARII (34)

Doralinda

Doralinda 1

10.12.2012, 08:42

Hai ca mai am o bucatica!

Ina

Ina 1

10.12.2012, 08:47

vrem si noi

Doralinda

Doralinda 1

10.12.2012, 10:20

Ina, pai hai ca mai fac o tura azi si va servesc si pe voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!