Gem de afine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 13 Iul 2011 | 3360 vizualizari

 

Am mancat prima data gem de afine anul trecut de la mama prietenului meu si mi-a placuuut de nuuuuma :D Asa ca buni a "dat comanda" de afine la o femeie din sat si ne-am apucat de treaba cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg afine
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam afinele bine si scapam de eventualele frunzulite, apoi le punem pe foc intr-o oala mare cu tot cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana scade sucul indeajuns, dar din cand in cand merita verificat luand cate o lingura pe o farfurie. Gemul se ingroasa destul cand se raceste chiar daca pare prea luung in oala :)

 

TIPS-URI

1

Noi l-am pregatit pe soba, cu o tigla sub oala, altfel se prindea de vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

14.07.2011, 08:45

Foarte bun

RuxyRux 1

14.07.2011, 23:40

Cine ar putea refuza o asemenea minunatie?

Panacris 1

17.08.2011, 15:37

Simplu si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri