Gem de afine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 13 Iul 2011 | 3408 vizualizari

 

Am mancat prima data gem de afine anul trecut de la mama prietenului meu si mi-a placuuut de nuuuuma :D Asa ca buni a "dat comanda" de afine la o femeie din sat si ne-am apucat de treaba cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg afine
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam afinele bine si scapam de eventualele frunzulite, apoi le punem pe foc intr-o oala mare cu tot cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana scade sucul indeajuns, dar din cand in cand merita verificat luand cate o lingura pe o farfurie. Gemul se ingroasa destul cand se raceste chiar daca pare prea luung in oala :)

 

TIPS-URI

1

Noi l-am pregatit pe soba, cu o tigla sub oala, altfel se prindea de vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mena29 1

14.07.2011, 08:45

Foarte bun

RuxyRux 1

14.07.2011, 23:40

Cine ar putea refuza o asemenea minunatie?

Panacris 1

17.08.2011, 15:37

Simplu si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere cu mere