Gem de cirese

de diaconta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 7775 vizualizari

 

De cand asteptam o astfel de ocazie.Sa culeg ciresele proaspete si sa prepar gemul imediat,pe soba cu foc de lemne.Toata aroma fructelor s-a pastrat,am obtinut un gem delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 2,300 kg zahar
  • 5 plicuri gelfix 2:1
  • 19 borcane de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Borcanele se spala si se pun pe soba sa se usuce si sa se incalzeasca.Ciresele se spala si li se scot samburii,apoi le  tocam in robot.Putem sa lasam si bucati mai mari de fruct.

Cele 5 plicuri de gelfix le amestecam cu 10 linguri de zahar.Apoi il amestecam cu ciresele si le punem intr-o cratita pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam restul de zahar si mai lasam sa fiarba 20 de minute.Amestecam si mai culegem spuma care se aduna deasupra.

Dupa cele 20 de minute,luam cratita de pe foc si punem gemul in borcanele caldute.Le inchidem cu capacul si le asezam cu capacul in jos pentru 5 minute.Dupa aceasta le punem intr-un asternut caldut si le lasam pana a doua zi.

A iesit o minunatie de gem.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

adry88 1

28.06.2011, 16:46

Lau 1

01.07.2011, 17:11

buna

Panacris 1

28.05.2013, 08:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din cirese de mai