Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare

de lia maria in Dulceata / Gem, 1 Aug 2011 | 2233 vizualizari

 

Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat ! Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .

 

INGREDIENTE

  • 6kg corcoduse
  • 4kg zahar
  • 500ml apa
  • 18 bucati/cuisoare

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare:

 

Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.

Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare).

Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.

Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele, le infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand

luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.

Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

corcoduse

2

zahar

3

cuisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nusica 1

02.08.2011, 09:13

Da,are soacra-mea o multime de corcoduse,ma bucur ca am vazut aceasta reteta,ani de zile m-am uitat cat sunt de frumoase si n-am stiut ce sa fac cu ele,as vrea si o reteta de compot de corcoduse,stiti?sambata,voi culege corcoduse,are rosii,galbene,multumesc foarte mult

Bucataras Medi 1

02.08.2011, 13:40

wow........... ce imagine frumoasa..........superb.................

adry88 1

04.08.2011, 11:02

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L