Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

de RODIMUR in Dulceata / Gem, 26 Oct 2018 | 3956 vizualizari

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.10.2018, 22:25

Cred ca a fost foarte gustos si cu anason.
Ai avut ceva de munca
Bravo
Eu am lasat si coaja,am indepartat doar cotoarele,mai ales ca nu fac peltea.

vasimur 1

26.10.2018, 22:25

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:33

Claudia, a fost mai greu la tăiatul și curățatul gutuilor, în rest, a mers destul de repede. Mâine va fi mai mult de lucru, la dulceață. Și eu am lăsat coaja, dar de cotoare m-am lipsit, deși erau bune pentru peltea, întrucât nu arătau prea bine și nici nu le puteam pune la gem.... Da, e foarte bun cu anason (dar cu măsură, pentru că are un gust puternic!) și cu scorțișoară. Am pus atât cât să nuanțeze doar, să nu pierd gustul bun de gutui... Merci!

Merisor 1

26.10.2018, 22:42

Cred că e tare bun așa aromat!

RODIMUR 1

26.10.2018, 22:49

Da, e foarte bun, Merișor, dar trebuie atenție la dozarea aromelor, ca să nu acopere parfumul natural al gutuilor...Îți mulțumesc pentru apreciere!

Bya Ralu 1

26.10.2018, 22:55

RODIMUR 1

26.10.2018, 23:18

Mulțumesc frumos, Bya!

dantes 1

27.10.2018, 09:14

Bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 09:18

Mulțumesc frumos, Dantes!

anca_rm 1

27.10.2018, 12:03

Ador gemul de gutui si cu o aroma subtila de anason trebuie sa fie minunat

RODIMUR 1

27.10.2018, 12:38

Așa este, Anca e tare bun...! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

Ina 1

27.10.2018, 17:49

super ti-a iesit!
Eu il fac cu nuci, fara alte arome

RODIMUR 1

27.10.2018, 18:23

Mulțumesc frumos, Ina! Da, este tare bun, dar îmi închipui că și cel cu nuci este grozav...Ca gemul de prune cu nuci...

Rocsi 1

27.10.2018, 21:26

Cu siguranta a iesit super bun si aromat! PS: La ingrediente scrie ca este nevoie de 4 litri de apa, dar la modul de preparare am vazut ca scrie ca pui 2 litri.

RODIMUR 1

27.10.2018, 21:52

Da, mulțumesc, Rocsi! Am făcut gemul în două reprize (2l+2l), cum am scris și la introducere și la TIPS-uri (că nu e bine de preparat cantități mari). Cred că de aici vine eroarea. La fiecare ”repriză” am pus câte 2 l de apă și jumătate din cantitatea de gutui curățate... Mă uit și corectez, dacă este cazul.

Gherca Daniela 1

27.10.2018, 21:55

mmm super bun!

RODIMUR 1

27.10.2018, 22:02

Îți mulțumesc frumos, Daniela!

mirela0911 1

28.10.2018, 07:17

Cred ca e tare aromat asa!

RODIMUR 1

28.10.2018, 12:53

Da, Mirela, e aromat, dar nu exagerat, pentru că am vrut să se păstreze și gustul natural al gutuilor. Merci pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca