Gem de nectarine cu aroma de lime.

de lilik in Dulceata / Gem, 29 Sep 2012 | 5303 vizualizari

 

Am gasit nectarine la un super-pret si am cumparat cateva kg...ajunsa acasa nu stiam ce sa ma fac cu ele(erau prea multe) si printre altele am facut si o tura de gem...minunat.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg nectarine taiate cubulete(curatate de samburi si stricaciuni)
  • 1,5 kg zahar
  • 5 lime marisori
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de nectarine cu aroma de lime.:

Prima data pregatim nectarinele:

le spalam,le uscam,le curatam de stricaciuni,le scoatem samburii si le taiem cubulete,feliute(cum doriti,eu le-am facut in ambele moduri),astfel incat sa obtinem 2,5 kg de produs finit.

Curatam coaja de la 3 lime,apoi eliminam partea alba de pe coji si le punem in apa rece 10 minute,apoi le uscam.Ideal ar fii sa faceti bucati mari de coaja de lime pt ca atunci cand stingem focul la gem trebuie scoase.

Punem nectarinele cu zaharul si sucul de la 2 lime intr-o oala cu fundul gros si o punem pe foc.

Lasam sa fiarba la foc mic,amestecand mereu pana se ingroasa(scoatem putin pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste nu curge este gata),apoi spre sfarsit adaugam coaja de lime si zeama de la cei ramasi,apoi mai lasam sa fiarba 10-15 minute si dam deoparte.Cand dam de pe foc scoatem si cojile de lime pt a nu da un gust amar gemului.

Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate,punem capacul si le punem cu fundul in sus intr-o patura de lana pana se racesc.

Dupa ce s-au racit le intoarcem si controlam capacul ca sa nu faca "click",apoi le depozitam in camara.

Este grozav de bun.

TIPS-URI

1

cat timp fierbe gustati si daca este nevoie mai puneti zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de nectarine cu aroma de lime." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

02.10.2012, 10:11

Si mama imi face bunatate d-asta de gem

lilik 1

02.10.2012, 11:07

Simona sa-ti traiasca mama harnica

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nectarine