Gem de portocale cu ghimbir

de mimmi in Dulceata / Gem, 8 Aug 2011 | 3468 vizualizari

 

O reteta interesanta de gem de portocale cu ghimbir ce se poate prepara in orice anotimp

 

INGREDIENTE

  • 500 g portocale (miez)
  • 300 g zahar
  • 25 ml cognac
  • 2 feliute ghimbir
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale cu ghimbir:

Cum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir


Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici. Se lasa la fiert pana se leaga siropul,turnam in borcane sterilizate si intoarcem borcanele cu capul in jos pentru 1 ora.


Diminetile vor fi mai aromate si mai dulci daca veti servi la micul dejun o felie de paine prajita cu gem de portocale cu ghimbir.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MIUTA 1

09.08.2011, 16:43

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:20

ionela2682 1

11.08.2011, 13:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere