Gem de prune

de Sidy in Dulceata / Gem, 26 Aug 2011 | 4753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala prunele si se scot camburii.

Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe.

La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat.

Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand ,sa nu se prinda prunele de fundul cratitei.

Lasam sa fiarba la foc potrivit cam o ora, o ora jumatate pina scade sucul prunelor.

Catre sfarsit, adaugam lingurita cu sare de lamiae si mai lasam sa dea cateva clocote.

Punem gemul in borcanele spalate si bine uscate de cu o zi inainte, asa fierbinte.

Punem capacele la borcane si le rasturnam cu gura in jos 5 minute.

Le punem apoi in pat cald pina a doua zi cand se racesc si le putem aseza in camara, pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui