Gem de prune

de Sidy in Dulceata / Gem, 26 Aug 2011 | 2373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 2 kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala prunele si se scot camburii.


Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe.


La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat.


Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand ,sa nu se prinda prunele de fundul cratitei.


Lasam sa fiarba la foc potrivit cam o ora, o ora jumatate pina scade sucul prunelor.


Catre sfarsit, adaugam lingurita cu sare de lamiae si mai lasam sa dea cateva clocote.


Punem gemul in borcanele spalate si bine uscate de cu o zi inainte, asa fierbinte.


Punem capacele la borcane si le rasturnam cu gura in jos 5 minute.


Le punem apoi in pat cald pina a doua zi cand se racesc si le putem aseza in camara, pentru iarna.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

27.08.2011, 15:48

favorita mea

Lau 1

29.08.2011, 13:27

place

Panacris 1

24.08.2012, 13:22

Simplu si delicios gemul de prune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere