Gem de prune aromat cu scortisoara

de robert_badica in Dulceata / Gem, 3 Sep 2014 | 890 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. prune dulci
  • 4 kg. zahar (sau dupa gust)
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune aromat cu scortisoara:

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru  ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se diminueaza focul .

Se fierbe cam 8 ore,sau pana cand credeti ca este destul de gros.Intre timp se spala borcanele si se pun la cuptorul preincalzit pentru a se steriliza.Dupa ce gemul este gata,se lasa la racit putin,pentru a nu se sparge borcanele,iar apoi se umplu borcanele.Apoi se fierb la baine- marine.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca il fierbeti intr-o oala turnati cateva picaturi de ulei pe fund,pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune aromat cu scortisoara-0
Gem de prune aromat cu scortisoara-1
Gem de prune aromat cu scortisoara-2
Gem de prune aromat cu scortisoara-3
Gem de prune aromat cu scortisoara-4
Gem de prune aromat cu scortisoara-5
Gem de prune aromat cu scortisoara-6
Gem de prune aromat cu scortisoara-7
Gem de prune aromat cu scortisoara-8
Gem de prune aromat cu scortisoara-9
Gem de prune aromat cu scortisoara-10
Gem de prune aromat cu scortisoara-11
Gem de prune aromat cu scortisoara-12
Gem de prune aromat cu scortisoara-13
Gem de prune aromat cu scortisoara-14

COMENTARII (14)

alilianaa

alilianaa 1

03.09.2014, 20:49

foarte bun

Rocsi

Rocsi 1

03.09.2014, 21:57

Mmm, ia sa il degust!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 10:33

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03