Gem de prune aromat cu scortisoara

de robert_badica in Dulceata / Gem, 3 Sep 2014 | 1199 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. prune dulci
  • 4 kg. zahar (sau dupa gust)
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune aromat cu scortisoara:

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se diminueaza focul .


Se fierbe cam 8 ore,sau pana cand credeti ca este destul de gros.Intre timp se spala borcanele si se pun la cuptorul preincalzit pentru a se steriliza.Dupa ce gemul este gata,se lasa la racit putin,pentru a nu se sparge borcanele,iar apoi se umplu borcanele.Apoi se fierb la baine- marine.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca il fierbeti intr-o oala turnati cateva picaturi de ulei pe fund,pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

alilianaa 1

03.09.2014, 20:49

foarte bun

Rocsi 1

03.09.2014, 21:57

Mmm, ia sa il degust!

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 10:33

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise