Gem de prune vinete cu migdale

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 21 Aug 2016 | 3889 vizualizari

 

Decat sa gemi de foame mai bine gemi de cat gem ai mancat...delicios.......

 

INGREDIENTE

  • 10,5 kg prunete vinete fara samburi
  • 3 kg zahar
  • 300 g migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune vinete cu migdale:

 Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....Am cules prunele, mai pe alese sa nu muncim de doua ori, apoi le-am spalat si am scos samburii, am rupt prunele si le-am asezat in tuci.Am pus zaharul, am amestecat bine si am lasat cca 1/2 de ora sa se lase zeama,apoi am pus tuciul pe foc. La inceput la foc iute sa inceapa sa fiarba, apoi reducem focul la mic si lasam sa scada pana la jumatate din cantitatea pe care am pus-o in tuci.Eu l-am fiert in doua etape, o parte seara, vreo 5 ore, apoi a doua zi inca vreo 4 ore. Inainte cu o jumatate de ora sa stingem focul adaugam migdalele taiate grosier. Stingem focul si umplem borcanele, care au fost spalate si uscate in cuptorul care a fost incins inainte. Dupa ce am umplut toate borcanele , 12 la numar de 800 g, am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, le lasam sa s eraceasca pana a doua zi, cand o sa le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

22.08.2016, 12:42

delicios! mi-a facut cu ochiul un capacel

Rocsi 1

22.08.2016, 19:54

Ia uite, doamna noastra i-a pus migdale!

Catalina L 1

27.08.2016, 16:35

trimite-mi si mie 2 borcane excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca