Gem de prune vinete cu migdale

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 21 Aug 2016 | 829 vizualizari

 

Decat sa gemi de foame mai bine gemi de cat gem ai mancat...delicios.......

 

INGREDIENTE

  • 10,5 kg prunete vinete fara samburi
  • 3 kg zahar
  • 300 g migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune vinete cu migdale:

Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....Am cules prunele, mai pe alese sa nu muncim de doua ori, apoi le-am spalat si am scos samburii, am rupt prunele si le-am asezat in tuci.Am pus zaharul, am amestecat bine si am lasat cca 1/2 de ora sa se lase zeama,apoi am pus tuciul pe foc. La inceput la foc iute sa inceapa sa fiarba, apoi reducem focul la mic si lasam sa scada pana la jumatate din cantitatea pe care am pus-o in tuci.Eu l-am fiert in doua etape, o parte seara, vreo 5 ore, apoi a doua zi inca vreo 4 ore. Inainte cu o jumatate de ora sa stingem focul adaugam migdalele taiate grosier. Stingem focul si umplem borcanele, care au fost spalate si uscate in cuptorul care a fost incins inainte. Dupa ce am umplut toate borcanele , 12 la numar de 800 g, am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, le lasam sa s eraceasca pana a doua zi, cand o sa le depozitam in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 12:42

delicios! mi-a facut cu ochiul un capacel

Rocsi 1

22.08.2016, 19:54

Ia uite, doamna noastra i-a pus migdale!

Catalina L 1

27.08.2016, 16:35

trimite-mi si mie 2 borcane excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine