Gem de visine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 13003 vizualizari

 

Dupa cum ziceam eu cand eram miiiica si imi dadea mosu sa gust din vinul lui: "E acru, da-i buun!" Unul dintre cele mai bune gemuri, dulce-acrisor :D. Stiiiiu, sunt muulte retete deja :P dar asa cum minunata Noire are variante, asa si gemu :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine foarte coapte (cu samburi cu tot :) )
  • 1 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Visinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul.

Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros vrea fiecare sa fie gemul) se adauga zaharul si se mai lasa la fiert pana se topeste bine si ajunge la consistenta dorita.

Oricum, gemul se mai ingroasa si dupa ce se raceste.

 

TIPS-URI

1

In caz ca va e frica de fermentatie (pentru ca are mai putin zahar), puteti sa puneti borcanele in cuptor la foc mic pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:36

Lau 1

11.07.2011, 13:53

bune

IonescuAdriana 1

03.07.2018, 22:16

"In caz ca va e frica de fermentatie (pentru ca are mai putin zahar), puteti sa puneti borcanele in cuptor la foc mic pentru 30 min."
As dori sa stiu cum procedam :se pun- la cuptor -borcanele cu capacul atasat/sau nu,? daca se pun : prosop si apa de 2 degete sub ele /sau nu?,daca dupa trecerea celor 30 de min se lasa in cuptor cu capacul pus? sau cu el nepus pt formarea pojghitei? sau cu usa cuptorului inchisa sau deschisa/? Multumesc pt precizari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine mentolat