Gem de visine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 9034 vizualizari

 

Dupa cum ziceam eu cand eram miiiica si imi dadea mosu sa gust din vinul lui: "E acru, da-i buun!" Unul dintre cele mai bune gemuri, dulce-acrisor :D. Stiiiiu, sunt muulte retete deja :P dar asa cum minunata Noire are variante, asa si gemu :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine foarte coapte (cu samburi cu tot :) )
  • 1 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Visinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul.

Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros vrea fiecare sa fie gemul) se adauga zaharul si se mai lasa la fiert pana se topeste bine si ajunge la consistenta dorita.

Oricum, gemul se mai ingroasa si dupa ce se raceste.

 

 

TIPS-URI

1

In caz ca va e frica de fermentatie (pentru ca are mai putin zahar), puteti sa puneti borcanele in cuptor la foc mic pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gem de visine-0
Gem de visine-1
Gem de visine-2

COMENTARII (9)

horia

horia 1

11.07.2011, 00:09

ce bine arata,wowwwwww!

mamaieelena

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:36

Lau

Lau 1

11.07.2011, 13:53

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!