Gem de zmeura

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 1295 vizualizari

 

Cu zmeura din gradina de la buni, putina de la vecina si muuulta din tufele crescute langa rau (descoperite de mine cum a descoperit Columb America :)) ) am reusit sa fac cateva borcane bune de gem de zmeura rrrrosu ca apusu vara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Zmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba.


Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie si lasam sa clocoteasca incet pana se ingroasa la consistenta dorita - verificata racind cate o lingura de gem.


Cand e gata, dupa ce s-a racit putin, il turnam in borcane curate pe care le tinem la cuptor cateva ore la foc mic.

 

TIPS-URI

1

Lamaia ajuta la inchegarea gemului pentru ca are pectina.

2

Cu cat punem zaharul mai devreme, cu atata se va inchide mai tare la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

lilik 1

26.07.2011, 01:28

Ce as papa si eu o zmeurica

Anamaria7 1

11.08.2011, 18:49

Hai, Lili, ca nu am inceput inca borcanele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placintele cu gem de zmeura si nuca