Gem de zmeura

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 2157 vizualizari

 

Cu zmeura din gradina de la buni, putina de la vecina si muuulta din tufele crescute langa rau (descoperite de mine cum a descoperit Columb America :)) ) am reusit sa fac cateva borcane bune de gem de zmeura rrrrosu ca apusu vara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Zmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba.


Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie si lasam sa clocoteasca incet pana se ingroasa la consistenta dorita - verificata racind cate o lingura de gem.


Cand e gata, dupa ce s-a racit putin, il turnam in borcane curate pe care le tinem la cuptor cateva ore la foc mic.

TIPS-URI

1

Lamaia ajuta la inchegarea gemului pentru ca are pectina.

2

Cu cat punem zaharul mai devreme, cu atata se va inchide mai tare la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

lilik 1

26.07.2011, 01:28

Ce as papa si eu o zmeurica

Anamaria7 1

11.08.2011, 18:49

Hai, Lili, ca nu am inceput inca borcanele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura (fara samburi)